Cie Woest

Balancing Bodies

Geen podium, geen genummerde zitplaatsen, geen licht dat dempt wanneer de voorstelling begint. Maar een doodgewone ruimte met bureaustoelen op wieltjes kriskras door elkaar. Je neemt plaats, samen met tientallen andere toeschouwers, en rolt doorheen de ruimte. Vier performers rennen langs je heen. Ze nodigen uit tot het lezen van een brief, het openen van een cadeau, het maken van een schilderij. Samen met hen beweeg je je door een ruimte die verrast en de grens tussen performer en toeschouwer doet vervagen. Een wereld gekleurd door het onverwachte.

In Balancing Bodies levert Woest haar performers en toeschouwers over aan een onvoorspelbare ruimte. Een theatraal universum vol verrassingen en onverwachte wendingen waarin performers de toeschouwer uitnodigen tot een intieme en aftastende dialoog. De interactie tussen performer en toeschouwer staat centraal, een dynamische zoektocht waarin de verhoudingen tussen beiden op de spits worden gedreven en worden herschreven. Balancing Bodies speelt met en ondermijnt traditionele (theater)codes.

Genre: danstheater Leeftijd: 8+

Credits:
Regie: Manon Avermaete
Performance: Paulien Truijen, Wannes De Porre, Evelyne Rossie, Sarah Vingerhoets Soundscape: Steven Holsbeeks
Scenografie: Indianen
Dramaturgie: Gerhard Verfaillie
Productie: Paulien Truijen
Coproducent: P2 (coproductieplatform Vrijthof en CC Hasselt)
Met de steun van: Tweetakt Festival, Krokusfestival, Dansmakers, De Brakke Grond, Monty.

 • Datum
  Gezelschap
  Uitvoering
  Locatie
  Uur
  Leeftijd
 • 27/04/2019 27/04/2019 19:00u Cie Woest Balancing Bodies CC De Schakel (Waregem) 19:00u 8+

Je zag Balancing Bodies ook in: Cultuurcentrum Hasselt vzw (Hasselt), Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem (Sint-Agatha-Berchem), STORM OP KOMST vzw (Turnhout), CC De Werf (Aalst)