Babok

Bennie Alleen

 

Babok stuurt Bennie op pad, in zijn eentje. Zijn opdracht: Wees een opgewekte allemansvriend; een vrolijke noot in het straatbeeld. De vraag is waar en wanneer Bennie opduikt en of hij wel aan de verwachtingen kan beantwoorden. Hij heeft namelijk wel wat meer aan zijn hoofd dan blijheid, selfies en entertainment. 

Bennie Alleen is een theatraal onderzoek naar ambivalentie en gaat over het verschil tussen hoe we ons voordoen en wie we werkelijk zijn. Hoe we ons naar buiten toe profileren versus hoe we ons van binnen voelen. Wat gebeurt er als je de schijn van succes niet langer kunt ophouden? 

Aanvullende informatie: 

Bennie Alleen is het eerste solo project onder de vlag van Babok. Onze spelers hebben een grote ervaring met interactieve improvisaties op straat. Deze ‘infiltratieacts’ waren in verschillende gedaantes en groepsgroottes. Nu onderzoekt Guido de mogelijkheden en kwaliteiten van het werken in zijn eentje. Zonder de steun van medespelers, decor of andere spullen gaat hij de straat op. Met alleen zijn lichaam en een tas met kostuumonderdelen begeeft hij zich op straat, tussen de mensen. Geen ingestudeerde act, maar een zoektocht naar theatrale mogelijkheden. Dat is een uitdagend proces; onvoorspelbaar, confronterend en kwetsbaar.