Hirngespinst en OOGST

BLIK SOEP

Kom mee dromen, denken, snijden, proeven van een heerlijk blik soep op jouw toekomst.
Filosofeer en denk, tijdens het snijden van de groenten, na over jouw toekomst. Geniet rustig van de soep en geef vorm en kleur aan je toekomstvisie. Nadien blikken we ze in en neem je eigen tijdscapsule mee naar huis.
HIRNGESPOOGST speelt met plezier met eten, repareert de wereld en proeft door en met de handen van kinderen.

Dit concept omvat het maken van soep met kinderen; deze wordt op een vuur klaargemaakt. Dan wordt de soep gegeten uit een blik.
Tijdens het eten krijgen, kinderen de kans om na te denken over diverse filosofische vragen met over de toekomst.

Daarna vullen de kinderen hun blik met antwoorden, tekeningen, dromen en wensen waarna ze hun ingeblikte tijdscapsule mee naar huis krijgen met de vraag deze te openen wanneer ze 1􏰍 jaar worden. Of als familie kiezen ze een gezamenlijk moment uit (of voor volwassenen wordt een datum in de toekomst gekozen bv. als iemand 7􏰎0 wordt). De datum voor opening wordt op het blik genoteerd.

Hirngespinst en OOGST ontmoetten elkaar op de werkvloer. We delen een liefde voor werken met kinderen vanuit de actie, hen benaderen als gelijken en met oog voor de wereld waarin we leven.
Waar OOGST focust op voeding, bouwen, actief deelnemerschap, rust en samen ontdekken, zorgt hirngespinst voor een theatrale, filosofische, enthousiaste insteek en ondernemerschap.

OOGST is Jolan Moonen, hirngespinst is Sofie Joan Wouters & Hanne Struyf

Met Dank aan Charlotte D’Haese

Www.dewereldrepareren.be