Rake Klappen

Coup Coup, Bye Bye

Een rijk ligt in puin en moet opnieuw opgebouwd worden. Een gevallen heerser smeekt om hulp. Het volk wordt ingeschakeld, en helpt op spannende wijze mee.  Als het werk eenmaal gedaan is, blijkt de heerser helemaal niet van plan zijn nieuwe rijkdom te delen.

Rake Klappen presenteert: Coup coup, Bye bye

Een micro-revolutie waar Fidel Castro, Giuseppe Garibaldi en Yukio Mishima nog een puntje aan kunnen zuigen. Gedurende de voorstelling wordt de jonge toeschouwer omgedoopt tot een ware revolutionair die op dappere wijze de strijd aangaat tegen de dictatoriale dandy: Markies van Rochefort.

Met dit humoristische en fysieke spektakel voelt Rake Klappen het concept macht aan de tand, en worden de kinderen uitgedaagd om het gezag te bevragen en waar nodig van de troon te stoten. Met hilarische personages en poëtische beelden schept zij een realiteit waarin alles mogelijk is; met bloedstollende deelname mag het jongste publiek deze wereld binnentreden en haar lot bepalen.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds en Carel Nengerman Fonds.

Coup Coup, Bye Bye is een interactieve kindervoorstelling van de leeftijd 6 tot 11 jaar.

Theatercollectief Rake Klappen maakt fysiek theater, vaak op locatie, altijd met humor en met een filosofische grondslag. Het  collectief bestaat uit Daan Bosch, Mitch de Mooij, Dico Verschure en Mick Vonk.