De trawanten

De Gulle Boom

Er was eens een boom… en hij hield van een kleine jongen.’ Zo begint dit ontroerende verhaal over de vriendschap tussen een boom en een jongetje. Prachtig geïllustreerd door Shel Silverstein en klinkend vertaald door Arthur Japin.

Elke dag komt het jongetje naar de boom om de appels te eten, aan zijn takken te bungelen, of langs de stam naar beneden te glijden. Maar als het jongetje ouder wordt, eist hij steeds meer van de boom… en de boom geeft. Geeft alles wat hij heeft.

Shel Silverstein schreef een prachtig melancholisch verhaal dat voor alle leeftijden andere betekenissen heeft. Het zal elke lezer, jong of oud, aan het denken zetten over geven, nemen en onvoorwaardelijke liefde.

Theatergroep De Trawanten maakte van het boek een intimistische, muzikale figurentheatervoorstelling.

Tip: ‘Boomstuk’
Twee voorstellingen over een boom: ‘De Gulle Boom’ en ‘Boom zonder Vrees’.
De ene voorstelling over een boom die langzaam met het verstrijken van de tijd verdwijnt, de andere over een boom die plots bestaat.
Als spiegelbeelden staan ze op zichzelf en horen ze bij elkaar.
De voorstellingen zijn afzonderlijk te boeken, of als een geheel van twee delen.
Organisatorisch zijn er verschillende mogelijkheden. Beide voorstellingen kunnen worden geplaatst op eenzelfde locatie, met of zonder korte pauze. 
Of beide voorstellingen worden op een verschillende locatie opgevoerd. In overleg kan een gepaste formule worden overeengekomen.
Bekijk het filmpje