Tal en Thee

De Roofkes

Een woest muzikaal sprookje voor al wie (g)een broer heeft

Dat het overal gevaarlijk is
dat er scherpe dingen rondslingeren
dat weet iedereen, zeker de bange moeders, die houden hun kinders binnen of ingepakt

Maar de broers weten wel beter die weten dat alles wat openligt wel weer aan elkaar groeit soms nog beter dan ervoor

en dat je van elk korstje een beetje groeit
en misschien zijn al die beetjes bij elkaar wel genoeg

* roof (de; v(m); meervoud: roven) korst van een wond

De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders.
De weerbarstige broers zijn hongerig naar grote verhalen, maar wat betekent het om op te groeien in een wereld die beheerst wordt door de stemmen van bange moeders? En hoe gevaarlijk is de wereld eigenlijk? De Roofkes is een ode aan het veerkrachtige, vrije en spelende kind dat recht heeft op een eigen universum: woest en groots.

Tal en Thee legde een eigenzinnig parcours af en ontwikkelde de afgelopen seizoenen een geheel eigen unieke beeldende theatertaal. Met De Roofkes schakelt het gezelschap, dankzij een goedgekeurde projectsubsidie, een versnelling hoger en brengt het een zeer verscheiden ploeg van makers samen. De Roofkes wordt een uitgekiend georkestreerd universum; het publiek neemt plaats in een ingenieuze installatie en wordt zo volledig omgeven door video, animatiefilm, (poppen)spel, licht, muziek en geluid. Visuele vervoering voor jong en oud.

Met steun van de Vlaamse Overheid

Helaas! Er zijn geen geplande data gevonden voor de gekozen selectie.

Je zag De Roofkes ook in: Cultuurcentrum Blankenberge (Blankenberge), Stadsbestuur Ninove (Ninove), CC Leopoldsburg (Leopoldsburg), Stad Brugge / Cultuurcentrum Brugge (Brugge), AGB CC Diest (Diest), Peva vzw (Cultuurcentrum Coloma) (Sint-Pieters-Leeuw), CC Asse (Asse), Gemeentebestuur Kalmthout (Kalmthout), CC De Borre (Bierbeek), Lokaal bestuur Zwalm (Zwalm), gemeente Kontich (Kontich), Gemeente Hoeilaart (Hoeilaart), Gemeente Herent De Kouter - Huis van de Gemeente (Herent), AGB Tienen (Tienen)