Aardvork/Koen Boesman

Een Blauwe Vogel

Theaterwandeling voor iedereen vanaf vier vol muziek, vrij geïnspireerd op de sprookjeswereld van Maurice Maeterlinck en oeroude verhalen.

In de inkomhal staat een lege kooi. Het deurtje staat open. Blauwe pluimpjes dwarrelen in het rond. De straten hangen vol met affiches: Gezocht: Blauwe Vogel. Je rept je met een gsm in de aanslag naar het vertrekpunt van de zoektocht. Zo begint ‘Een Blauwe Vogel’: een theatrale wandeling vol figuren(theater), vertellingen en liedjes. Je wandelt van nest naar nest en ontdekt via filmpjes het verhaal van kleine Mo, een hek en een tuin en oude bomen en natuurlijk … een blauwe vogel.

Een Blauwe Vogel is een interactieve theaterwandeling met een verhaal geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van de enige Belgische nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, maar ook op de vele legendes die er zijn over blauwe vogels: brengers van geluk. Een nieuw verhaal, visueel verteld met figuren van Ananda Puyck, met nieuwe liedjes van de hand van Peter Spaepen en ingezongen door de vaste Aardvork-ploeg (Noémie Schellens, Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore). Jana Roos maakt er prachtige en unieke tekeningen bij. Gezinnen wandelen, genieten van de muziek en het verhaal en gaan mee op zoektocht en avontuur. Ze kunnen de wandeling zelfs meerdere keren doen, want het verhaal loopt langs verschillende sporen. Wie weet vinden de kinderen aan het einde wel echt … een blauwe vogel?

CREDITS
Concept, tekst & muziek: Peter Spaepen
Dramaturgie, regie & productie: Koen Boesman
Zang / piano: Elisabeth De Loore, Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Spel: Iris Van Cauwenbergh
Figuren: Ananda Puyck
Illustraties / blauwe vogel: Jana Roos
Verteller: Frans Van Der Aa

 

Coproductie: CC Nova Wetteren