kopseer

Gedachtegang

Had mijn angst maar Instagram
Dan kon ik haar ontvolgen

Had mijn eenzaamheid maar vrienden
dan was hij niet alleen

Hoe is het mogelijk? Je alleen voelen in een oase van plezier? Alles ruikt hier naar blij, naar happy, naar plezant. Hier is het te doen, nu. Overal waar ik kijk: groepjes van plezier. Smile!
Hoeveel likes heb ik trouwens al? Waarom antwoordt niemand op mijn berichtjes? Ik ik ik, helemaal alleen met mezelf. Met mijn gedachten. Met mijn lijf. Dansen op mijn eigen. Niemand beziet mij. Niemand bezit mij. Als ik alleen ben, ben ik mij. Zijn mijn vrienden ook alleen? Zijn we eigenlijk allemaal helemaal alleen? Misschien zie ik er toch te dik uit op die foto. Ik wil mijn gedachten op vliegtuigstand zetten, ze laten wachten tot morgen. Ik wil ze in een mapke in mijn hersens bewaren.

Gedachtegang gaat over dat moment dat jij ook kent. Zeker wel. Dat moment dat je je moederziel alleen voelt. En wat je dan doet. Wegkruipen in een wereld die alleen van jou is? Of gaan zoeken naar de anderen, daarbuiten? Kopseer danst dat moment, zingt het, laat het horen, zien, voelen.

Van en met: Olympe tits (choreografe) Stan nieuwenhuis (componist + muzikant), Lisa van den broeck (danseres), Aline goffin (zangeres + muzikante)
Tekst: Sara theunynck en Zita theunynck
Scenografie en licht: Lies van loock
Licht en techniek: Katrijn roels – lichtontwerpster + techniekster
Kostuums: Arianna razzano
Coaching: Jos baker (peeping tom) en Brandon lagaert (peeping tom)
Gecreëerd in cc deurne en defeniks
Met de steun van de kringwinkel Antwerpen