kopseer

Gedachtegang

Als de enige druif in een fruitsla vol kiwi
Als een rode jas en de mode is blauw
Als een muggenbeet op een ongeschonden been Zo voel ik mij
Bekeken en alleen

Hoe is het mogelijk? Je alleen voelen in een oase van plezier? Alles ruikt hier naar blij, naar happy, naar plezant. Hier is het te doen, nu. Overal waar ik kijk: groepjes van plezier. Smile! Hoeveel likes heb ik trouwens al? Waarom antwoordt niemand op mijn berichtjes? Ik ik ik, helemaal alleen met mezelf. Met mijn gedachten. Met mijn lijf. Dansen op mijn eigen. Niemand beziet mij. Niemand bezit mij. Als ik alleen ben, ben ik mij. Zijn mijn vrienden ook alleen? Zijn we eigenlijk allemaal helemaal alleen? Misschien zie ik er toch te dik uit op die foto. Ik wil mijn gedachten op vliegtuigstand zetten, ze laten wachten tot morgen. Ik wil ze in een mapke in mijn hersens bewaren.

Gedachtegang gaat over dat moment dat jij ook kent. Zeker wel. Dat moment dat je je moederziel alleen voelt. En wat je dan doet. Wegkruipen in een wereld die alleen van jou is? Of gaan zoeken naar de anderen, daarbuiten? Kopseer danst dat moment, zingt het, laat het horen, zien, voelen.

Credits

Muziek & composities: Stan Nieuwenhuis & Aline Goffin Spel & zang: Stan Nieuwenhuis & Aline Goffin

Choreografie: Olympe Tits
Dans & spel: Julia Godino Llorens
Tekst: Sara Theunynck
Eindregie: Michai Geyzen
Kostuums: Jente De Graef
Lichtontwerp & techniek: Katrijn Roels
Decor ontwerp: Lies Van Loock
Decor uitvoering: Kopspel
Extra ogen: Jos Baker & Brandon Lagaert (Peeping Tom), Pieter-Jan De Wyngaert

Gecreƫerd in deFeniks, CC Deurne en CC De Biekorf Met de steun van CC Deurne, Walpurgis, CC De Biekorf, De Kringwinkel Antwerpen & CERA

Helaas! Er zijn geen geplande data gevonden voor de gekozen selectie.

Je zag Gedachtegang ook in: CC Nova (Wetteren)