Hoge Fronten/Lieke Benders

Heb je mijn zusje gezien?

‘Heb je mijn zusje gezien? is een familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+) en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen.

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik. 

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

 Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

En ze heeft een jas met zakken.

Een kind zoekt zijn grote zus. Achter iedere muur moet gezocht worden. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. En zusje?

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een kind naar zijn zusje. Hij vraagt aan iedereen die zijn pad kruist of die persoon zijn zusje heeft gezien, en voegt aan zijn vraag steeds meer kenmerken toe, waaraan zijn zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar zijn zusje zit er telkens niet bij.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten / Lieke Benders bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor en ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.

Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen.  Bij de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat Joke een belangrijke rol spelen. We zien haar wellicht bij deze voorstelling op het podium als verteller.