Hoge Fronten/Lieke Benders

Heb je mijn zusje gezien?

‘Heb je mijn zusje gezien? is een voorstelling voor de allerkleinsten (2+) en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.
Ze heeft blauwe ogen.
Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.
En ze heeft een jas met zakken.
Een meisje zoekt haar grote zus.
Achter iedere muur moet gezocht worden.
Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn.

En zusje?
‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.

Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. En werkten zij samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’ waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. Bij de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ krijgt Joke een rol op het podium.

Regie en concept: Lieke Benders
Spel: Sarah Jonker
Verteller: Joke van Leeuwen
Techniek: Marq Claessens

Helaas! Er zijn geen geplande data gevonden voor de gekozen selectie.

Je zag Heb je mijn zusje gezien? ook in: Gemeente Lanaken, Dienst Cultuur (Lanaken), CC de Werft (Geel), Cultuurcentrum Hasselt vzw (Hasselt), De Bril vzw (Lier), CC Ter Vesten (Beveren), CC De Biekorf (Lebbeke), Cultuur en Samenleven Dilbeek Team Kind (Dilbeek), AGB Willebroek / CC De Ster (Willebroek), vzw Huis van het kind vzw (Leuven)