Casa Blanka

Het Fluistersalon

Een installatie zoals in de echte musea met audio guides.

Zet je oor aan de foon en stap stilletjes binnen. Je hoort wondere woorden en zoete zinnen. Die je laten kijken, dromen, doen en verzinnen.

In het fluistersalon volg je een belevingsparcours met een audiofoon aan het oor. Een stem vertelt je wat te doen. De ene keer klinkt ze speels, vaak po√ętisch, soms lekker gek. Verdwaal even in een bubbel en laat je verrassen!

Kamer 1:

Met een spelkaart in de hand, ga je op zoek naar vijf dieren. Ze zitten op… in… een doos of kooi. Bij elk dier kan je luisteren naar een lied, grapje of gedicht. Wie goed oplet kan de puzzel achteraf oplossen en weet welk dier vertrokken is met de noorderzon.

Kamer 2:

Een reus en een winterjas met knopen. Laat je inspireren door een mooi verhaal en ga aan de ontwerptafel zitten.

Kan je ook iets bedenken met knopen? Een auto, een gezicht, een boom met appels, een huis of een doos vol juwelen? En voor hoeveel geld zou je het verkopen? Laat je creatie schitteren in de etalage.

Kamer 3:

Zweef tussen de wolken en laat je ontvoeren voor een bijzonder avontuur. Zing mee met het lied van Willy de Wolk, train je glimlach met coach Manuela en word de quiz-ster van de dag. Een geeuwend rijmpje wiegt je tot slot in slaap…