Bewakers van de goede smaak

Het Proefkabinet

De Bewakers van De Goede Smaak nemen je mee in een exotisch Proefkabinet en verleiden je met allerlei lekkers. Ze dompelen je onder in een wereld vol verbeelding waar niets is wat het lijkt. Durf jij proeven van onze meest bijzondere, rare, bizarre, maar vooral ook wonderschone tongstrelers?

Het Proefkabinet is een poëtische installatie – voor alle leeftijden – die de verbeelding stimuleert en uitdaagt tot ‘durven proeven’. Het vertrekpunt voor ons verhaal is de exclusieve koffieboon die gefilterd wordt uit de uitwerpselen van Thaise olifanten. Deze boon is het pronkstuk van Het Proefkabinet. Slechts één maal per dag wordt er ter plaatse koffie gemaakt van deze bonen. Gelukkig zijn er nog heel wat andere rariteiten om te ontdekken!

Het Proefkabinet speelt met de soms dunne grens van waarheid en verbeelding en gaat in eerste instantie over de kracht van verhalen vertellen.

 

Van en met: Nathalie Decoene, Kristel Ornelis I Concept: Bewakers van de Goede Smaak I Installatie: ONBETAALBAAR I Foto’s: Nico Van den Borre