Hoge Fronten/Lieke Benders

niet wiet, wel nel

Beeldende familievoorstelling naar het boekje van Joke van Leeuwen

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis dan is Wiet boos op Nel dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel “ik ook” zegt Wiet
maar vaak lukt het niet.

‘niet wiet, wel nel’ gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

‘niet wiet, wel nel’ is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen. De voorstelling won een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.

“Bijna vergeten boekje prachtig bewerkt.” – de Volkskrant

Credits:

Concept en regie: Lieke Benders
Spel: Inge Liegsoens, Hans Van Cauwenberghe, Eva Zwart, Gerrit Dragt
Techniek: Marq Claessens
Krostuums: Jorine Van Beek
Vormgeving; Udi Thijjsens
Lichtontwerp: Roland De Jon
Projectcoördinatie: Gertie Poels

‘niet wiet, wel nel’ is een samenwerking tussen Hoge Fronten/Lieke Benders en Inge Liefsoens van tmg LAP.

Helaas! Er zijn geen geplande data gevonden voor de gekozen selectie.

Je zag niet wiet, wel nel ook in: Gemeentebestuur Tielt (Tielt), Bibliotheek Hamont-Achel (Hamont-Achel), GC De Bosuil (Overijse - Jezus-Eik), cultuurcentrum de Bogaard (Sint-Truiden), APB Cultuurhuis De Warande (Turnhout), gemeente Kontich (Kontich), CC Schoten (Schoten), CC De Plomblom (Ninove), CC Wevelgem (Wevelgem), CC Lokeren Prolocc Eva vzw. (Lokeren), CC Evergem - Autonoom Gemeentebedrijf Evergem (Evergem)