Piet Van Dycke

On Point

Een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet

Twee mannen op de rand. Ze plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? Op de meest absurde, impressionante en gevaarlijke manier spelen ze dit spel. Je balans houden tussen, boven, onder, op, tegen elkaar. En vallen is geen optie.

Wat begint als een spel, ontwikkelt tot een gemeenschappelijke uitdaging. Elke stap, aanraking, verschuiving moet exact zijn. ON POINT. Ze worden volledig afhankelijk van elkaar… En komen daardoor ook gevaarlijk dichtbij elkaar en hun publiek. Wie houdt vol? En vooral: hoe lang?

ON POINT is een acrobatische, woordeloze locatievoorstelling die speelt met je verwachting voor iedereen vanaf 6 jaar.

ON POINT zou aankomende periode op heel wat mooie festivals spelen: festival CEMENT (korte versie), Cirkl festival (Leuven), Oerol, Boulevard (’s Hertogenbosch), Moving Futures. Telkens op een andere locatie (een fabriek, een dak, een plein, een bos, op de toog van een café), maar met dezelfde krachtige voorstelling.

Met humor, dans en circus brengt deze voorstelling troost op maat in afstandelijke tijden. Het duet wordt herwerkt op de locatie. Zo kunnen we spelen op de speelplaats, in het park, op een plein, in de refter/sporthal… Wij passen ons aan naargelang de wensen van de opdrachtgever. De structuur van de voorstelling ligt vast, maar er wordt aangepast naargelang de mogelijkheden van de locatie met parcours/freerunning/circus. De twee dansers zijn getrainde acrobaten en zien elke plek als een speeltuin.

Concept & choreografie: Piet Van Dycke

Acrobatie, dans & spel:Samuel Rhyner en Cal Courtney

Met steun van PLAN, Dansbrabant

Met dank aan Janneke Defesche, Wendy Moonen, Heleen Volman, Leonie Clement