Piet Van Dycke

On Point

Twee mannen, één toog. Een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet

 

We zien twee mannen op een toog staan tussen de glazen en mensen. Ze plagen elkaar: wie kan het langst op de bar blijven staan zonder te vallen? Op de meest absurde, impressionante en gevaarlijke manier spelen ze dit spel. En vallen is geen optie. Ofwel breekt er glas, ofwel vallen ze in het publiek.

De vrijheid om te bewegen wordt steeds kleiner, waardoor ze beseffen dat ze elkaar nodig hebben. Elke stap, aanraking, verschuiving moet precies zijn. ON POINT. Ze worden volledig afhankelijk van elkaar… Je balans houden tussen, boven, onder, op, tegen elkaar. ON POINT is een acrobatische, woordeloze voorstelling die speelt met je verwachting.

ON POINT werkt ideaal als verrassingsact, intermezzo, eyecatcher, festival- en locatievoorstelling.

 

De voorstelling ‘ON POINT’ is ontstaan door een samenwerking met jongleur Cal Courtney en acrodanser Samuel Rhyner. Samuel zijn technische beheersing, acrobatische capaciteiten en zachte, maar tegelijkertijd krachtige uitstraling spraken Piet als dans- en theatermaker aan. Cal daarentegen is een veelzijdige performer met een sterke energie en een scherpe, komische timing.

 

Concept & choreografie Acrobatie, dans & spel: Piet Van Dycke; Samuel Rhyner, Cal Courtney
Met steun van: PLAN, Dansbrabant
Met dank aan: Janneke Defesche, Wendy Moonen, Heleen Volm