David Jongen en Elize Rausch

Onruis

Ontdek (& creëer!) de wondere wereld achter ‘ruis’!

Onruis is een interactieve installatie met audio en video-projectie, voor een jong publiek, waarbij door je bewegingen beeld en geluid zelf kan sturen, creëren.

Als er niemand in de installatie is, horen en zien we vooral ruis, ruis, ruis…

Ruis is eigenlijk een verzameling van ongeordende (of random geordende) data/signaal, dat de duidelijkheid van een (herkenbaar) signaal (klank of beeld) verbergt. Door de chaos van heel veel verschillende klanken (frequenties) en beeldstukjes (pixels), zien en horen we enkel ruis.

Door je in de installatie te plaatsen en te bewegen, kan je zelf kleur en klank te voorschijn brengen, een betoverende wereld die je in een kleurrijke diepte meesleurt, waarvan je beeld en klank zelf kan wijzigen, met je eigen lichaam!

Onruis is een interactieve audio-video installatie van Elize Rausch & David Jongen. Door te bewegen voor de sensor, worden kinderen als het ware meester van het signaal, kunnen ze orde in de chaos creëren. Een orde (wereld) die ze zelf vorm en betekenis kunnen geven. Met hun eigen lichaam en bewegingen doen ze signaal te voorschijn komen en de ruis verdringen.

Onruis kwam tot stand met de steun van Stad Antwerpen