Babok

Polder Coaster

PolderCoaster betekent twintig minuten actie en onzin, boordevol verbijstering, snelheid, opwinding, angst, stupide dansjes, ongelukken en popcorn. Een voorstelling die gierend uit de bocht vliegt. Plat vermaak in de hoogste versnelling. Riemen vast…..

PolderCoaster is een energieke, hilarische en hoogst interactieve straatvoorstelling. Vier spelers halen alles uit de kast om twee toeschouwers de meest onverwachte en adembenemende minuten van hun leven te bieden: een testrit in het PolderCoaster prototype! Met de hulp van mensen uit het publiek creëren de spelers alle gebeurtenissen en effecten tijdens deze onnavolgbare ervaring.

PolderCoaster is de ontbrekende schakel tussen straattheater en pretpark. Het is de absurde, theatrale versie van een wervelende topattractie. Een achtbaan, geïnspireerd op het vlakke Hollandse landschap en de typisch Nederlandse poldermentaliteit. Dé manier om tot grote hoogte te stijgen in een samenleving waar je maar beter je hoofd niet boven het maaiveld uitsteekt. Het theatrale antwoord van Babok op een tijdgeest waarin alles sensationeel en fotogeniek moet zijn, maar wel comfortabel en makkelijk bereikbaar.

Deze eerste low-tech achtbaan ter wereld heeft geen ingewikkelde baan met extreme pieken en dalen, looping en vrije val, maar zit toch vol met onverwachte wendingen, spanning en cliffhangers. Bovendien wordt PolderCoaster aangedreven met spierkracht; gezond, duurzaam en CO2 neutraal.

Een voorstelling van PolderCoaster duurt ongeveer twintig minuten en kan tot vier keer per dag gespeeld worden. PolderCoaster is ontwikkeld in 2018 en met veel succes gespeeld op uiteenlopende festivals en evenementen in Nederland, Engeland, Portugal en Oostenrijk.