Les Zerkiens

Schrik! de doe-installatie

Schrik is een uitnodiging om stap voor stap op zoek te gaan naar het hart van onze angsten. Een project waarbij het publiek afwisselend overgaat van acteur naar toeschouwer langs een parcours gemaakt uit exposities, ludieke, tactiele, geluids-, visuele installaties en shows.

Ga op ontdekking tussen de volgende modules:

 • →  Vreemde portretten|exposition/expositie:
  Een mooie galerij portretten. Maar naarmate je dichterbij komt, voel je je minder op je gemak …
 • →  Vreselijke maskers/interactieveinstallatie:
  Zet een masker op en kom zo terecht in het hoofd van een monster. Zo ben je voor heel even zelf een echt monster.
 • →  Een schaduw op het doek/interactieveinstallatie:
  Een woud vol met kaders, ze staan zo opgesteld dat je je erachter kan verstoppen. Gewapend met een zaklamp gaan we aan de slag met schaduwen en marionetten. Voor je het weet brengen we de meest spannende verhalen tot leven.

page14image5832272→  Op het einde van de gang/geluidsinstallatie:

 • Een lange gang die uitloopt op een gesloten deur … Wat speelt er zich af aan de andere kant? Een blik door het sleutelgat, oren gespitst en wat is er aan de hand met het licht dat van onder de deur komt?
 • →  Langs het venster/minitheatervoorstelling(7min):Twee huizen zij aan zij. Een huisje voor kleine mensen en ééntje voor grote mensen. In het huis kijk je door het raam. De wind ruist door de bomen, vensterluiken kletsen, het regent… Wat zijn die andere schaduwen in de tuin?
 • →  De Slapende berg/installatie:
  Deze berg slaapt en is een plek om je angsten te veroveren of om in te dommelen in het hart van de berg.Dit project is opgebouwd uit verschillende modules, wat ervoor zorgt dat het inpasbaar is in verschillende ruimtes waar het staat: cultuurcentrum, bibliotheek, mediatheek, museum, … Voor een perfecte integratie in de ruimte, komt het dikwijls voor dat nieuwe modules worden gemaakt op maat van de plek. Aarzel dus niet om ons uw ruimtes, uw projecten en thema’s en verwachtingen te laten ontdekken.Dit project is geschikt voor schoolpubliek, vrij publiek en festivalformule

  Met de steun van : La Montagne Magique, le Centre de la Marionnette de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek, le Senghor, le Mercelis, la Maison des Cultures de St Gilles, le Centre Culturel de Schaerbeek, GC Ten Weyngaert, le Centre Culturel Wolubilis, la Sabam