klankennest

Specht

SPECHT is een sculpturale en muzikale installatie en voorstelling  voor baby’s, peuters van 4 maanden tot 2 jaar en volwassenen.

In deze levensgrote klankinstallatie kunnen baby’s, peuters en volwassenen luisteren, voelen, spelen, rusten, hangen, kruipen, …

Een specht voert een muzikale dialoog, een nachtegaal zingt zijn avondlied en nodigt ons uit om deel uit te maken van dit bijzondere concert. Sprankelende, warme en repetitieve geluiden en muziek stimuleren en omhullen de allerjongsten in deze Klankennest-installatie en voorstelling.

Voor deze installatie bedacht beeldend kunstenaar Jeroen Van Der Fraenen een bijzondere driedimensionale structuur. De installatie bestaat uit muzikale vormen en elementen die telkens deelbaar zijn door 3, dit zorgt voor balans en sereniteit binnen de installatie en opbouw van de voorstelling.

SPECHT is een installatie-performance door Liesbeth Bodyn (concept muziek, choreography and installation), Jeroen Van der Fraenen (scenografie, geluidsinstallatie), Hans Beckers (geluidsinstallatie) en performed by Liesbeth Bodyn (zang en percussie), Hans Beckers (percussie, zang en klarinet), Indré Jurgeleviciute (Kankles/zang), Annemie Osborne (cello/zang), Rebecca Van Bogaert (zang, percussie en fluit) en Tine Allegaert (trompet/zang). 

SPECHT is een coproductie met WIELS (centrum voor hedendaagse kunst Brussel).