Hoge Fronten/Lieke Benders

Stil

STIL. is een groeiende reeks van unieke en bijzondere performances, kunstwerken, installaties en andere creaties op locatie van theatermaker Lieke Benders. Tot aan 2020 wordt er volop werk ontwikkeld op basis van het thema stilte en stilstand, telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Een eerste reeks heeft als uitgangspunt stilte en de natuur. Op basis hiervan is een menukaart samengesteld met verschillende mogelijkheden voor elk festival of evenement. De activiteiten variëren in grootte en complexiteit, zijn los of in combinaties af te nemen. Komende thema’s zijn ‘de tijd’ en ‘de mens’, of zelfs aangepast aan het eigen festival- of evenement. Neem vooral contact op voor het bespreken van mogelijkheden.

STIL.het paviljoen (klein, doorlopend, kan binnen en buiten)

Twee levensgrote stolpen trekken je aandacht. Ze laten je plots even stilstaan. Treed binnen en ervaar de rust der natuur. Zet een kopte- lefoon op en ga op reis terwijl je stilstaat. De stolpen zijn ‘s avonds mooi verlicht en bevatten elk een korte belevenis van vier minuten.

STIL.de ontmoeting (klein, kan binnen en buiten)

Maak een wandeling naar een geheime plek en ontdek de verras- sende verhalen van eigenzinnige vakmensen. Bij een kampvuur, tussen de schapen of aan de waterkant. Lieke Benders leert tijdens haar creatieproces mensen kennen die een aan het thema ‘de natuur’ gerelateerd beroep uitoefenen. Ze deelt deze unieke ontmoetingen met haar publiek.

STIL.de expositie (groot, doorlopend, binnen)

STIL.de expositie is de eerste theatrale museumzaal van de groei- ende tentoonstelling STIL.het museum die in 2020 door Nederland en België rondreist. In STIL.de expositie wordt ‘de natuur’ tentoon- gesteld en is de stilte te beleven. Over de romantisering van rust en de ontroerende poging van de mens om de stilte te vangen (ook mogelijk om losse werken te boeken).

STIL.de tour (groot, buiten)

Midden in de stad staat een tijdelijke halte vanwaar een theatrale busreis begint en eindigt. Het gaat niet om het aankomen, maar om de reis zelf. Een touringcar rijdt je langs onspectaculaire plekken die eigenlijk heel bijzonder blijken te zijn. Tenminste, als je even de tijd neemt om er bij stil te blijven staan.

Drie korte performances op locatie met een bijpassend hapje en drankje. En onderweg een live busconcert.