Tal en Thee

WARS

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

In 2021 viert Tal en Thee zijn tiende verjaardag. In dit feestjaar brengt het gezelschap makers en spelers uit eerdere voorstellingen samen, aangevuld met nieuw jong talent: de muzikanten van Naragonia (BOOM), Reineke Van Hooreweghe (Octavio’s Elektro en De Roofkes), Maarten Van Aerschot en de jonge contratenor Bas Van Damme. Deze ploeg bouwt voor WARS een kleurrijk magisch universum. 

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld . 

Een muzikaal en visueel verhaal dat zich leest als de afdruk in een vuursteentje: caleidoscopisch fabelachtig fascinerend. 

 

Credits:

Concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe

Live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens

Live zang: Bas Van Damme
Animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele
Poppen: Evelyne Meersschaut

Technisch ontwerp: Robbe Mols

Helaas! Er zijn geen geplande data gevonden voor de gekozen selectie.

Je zag WARS ook in: Gemeente Lanaken, Dienst Cultuur (Lanaken), Lokaal bestuur Wommelgem (Wommelgem), CC de Werft (Geel), Cultuurcentrum Hasselt vzw (Hasselt), CC Nova (Wetteren), Cultuurcentrum Blankenberge (Blankenberge), CC De Werf (Aalst), CC Mortsel (Mortsel), CC Belgica (Dendermonde), VZW 30CC/ De Bib Leuven Tweebronnen (Leuven), CC Mechelen (Mechelen), C-mine Cultuurcentrum Genk (Genk), Gemeente Hoeilaart (Hoeilaart), Liers Cultuurcentrum (Lier), CC Scharpoord Knokke-Heist (Knokke-Heist), OC De Djoelen (Oud-Turnhout), CC De Woeker (Oudenaarde), CC De Borre (Bierbeek), CC Binder (Puurs-Sint-amands), GC Den Bussel (Keerbergen), Vrije Tijdscentrum De Schelde (Zandvliet), CC Het Gasthuis (Aarschot), CC Leopoldsburg (Leopoldsburg), CC Strombeek (Strombeek-Bever), CC De Abdij (Geraardsbergen)